ÁPOLÁS & TISZTÍTÁS

Minden általunk készített terméket úgy terveztünk, hogy hosszú távon használhasd. A kellő odafigyelést, gondoskodást minden táska hosszú élettartammal hálálja meg.
Az általunk használt természetes anyagok és növényi cserzésű bőrök, tartósak és idővel nemesednek. A bőr a használat során egyre puhább melegebb karaktert ölt, színe mélyül és minden karcolás jelzi milyen utat jár be melletted.

Táskáink összetett termékek, különféle összetételű alkatrészből készülnek, amelyek elválaszthatatlanok. Hiába mosható a textil része egy táskának, ha bőrrel van kombinálva, hagyományosan, azaz áztatásos vizes mosással nem szabad tisztítani, mert a bőr tönkremegy. De számtalan mód van rá, hogy megóvd a koszolódástól, sérülésektől.

Óvd a kiszáradástól!

Kezeld a felületét kimondottan bőrökhöz való krémmel. A bőr kikészítésének módjától függ, hogy milyen krém a legmegfelelőbb. Színtelen wax-szal nem nagyon nyúlhatsz mellé. A waxolást alkalmazhatod preventív módon is, ettől a bőr árnyalata sötétebb lesz, tapintása zsírosabb, de alapvető tulajdonságait a wax nem változtatja meg. Hogy megkönnyítsük a dolog, előkészítettük neked a kedvenc természetes méhviasz waxunkat.

Kerüld a szilikon tartalmú krémeket, mert eltömítik bőr pórusait, ragacsos tapintást adnak a bőrnek! Semmi esetre se használj úgynevezett cipő ápoló gyorsfényt (sárga tubusos termék szivaccsal a tetején), mert többet árt, mint használ!

Szennyeződések

Festett bőr esetén a szennyeződések nagy része eltávolítható puha, nedves ronggyal. Haladj a folt szélétől a közepe felé, hogy kerüld a folt szétkenését. Ne használj szappant vagy mosószert, csak tiszta vízzel nedvesítsd be a rongyot. Nubuk és velúrbőr esetén várd meg, amíg megszárad, majd egy tiszta, közepesen kemény kefével próbáld a foltot eltüntetni. Bőrből készült, vagy bőrt tartalmazó használati tárgyat ne áztass be és még véletlenül se tedd a bőrt mosógépbe!

Óvd a nedvességtől!

Megáztál egy esős őszi napon? Az első ötleted biztos az, hogy rárakod a radiátorra, de ne tedd ki  sugárzó hőnek vagy közvetlen, erős napsugárzásnak, mert ezektől a bőr visszafordíthatatlanul kiszárad, töredezik, formáját veszti. Lassan szárítsd meg szobahőmérsékleten, kiterítve. Megelőzésképp víztaszítóvá teheted, ha színtelen impregnáló spray-vel időnként finoman befújod a felületet.

Ne tágítsd ki!

Ezt csak megelőzni tudod, mert ez nem visszafordítható folyamat. Ha túl sok mindent teszel egy pénztárcába vagy táskába a bőr ki fog tágulni – különösen, ha közben nedvesség is éri. Ezt elkerülendő, annyi dolgot tégy a tárcába vagy táskába, amennyit az kényelmesen, kitágulás nélkül be bír fogadni.

Hagyd lélegezni!

A bőr természetes, porózus anyag, hagyd lélegezni. A minden termékünket úgy készítjük, hogy festék, vagy lakk réteg ne befolyásolja a bőr természetes tulajdonságait. Ne tárold bőr tárgyaidat műanyag zsákban, tasakban vagy olyan helyen, ami hajlamos párásodásra.